2011. július 24., vasárnap

Én elmentem ...

... a vásárba. Még múlt héten, de most kerültek elő a képek a fényképezőből ...






2011. július 16., szombat

Falvédő-puzzle

Az ovinak készülő falvédőhöz kiszabtam sok-sok házat, fát és bokrot, és Nóri déli alvásidejét kihasználva a nagyokkal elrendeztük azokat. Számtalan variáció született, végül a képeken látható maradt. Jó móka volt. Jöhet a varrás!



2011. július 11., hétfő

Falvédők az ovinak

Egy könnyelmű pillanatomban elvállaltam, hogy készítek az ovinak két falvédőt a galériára. Tegnap belevágtam, a két alap készen lett, már "csak" meg kell tölteni házikókkal, fákkal, bokrokkal stb.

 

A jövő foltvarrója :-)

2011. július 9., szombat

A legújabb vesszőparipám

Az ötlet onnan indult, hogy sok barna és fehér kord anyagom halmozódott fel, amikkel nem tudtam mit kezdeni. Plusz sok színes fonal, amiket szintén nem tudtam a bábokhoz használni. Na és egy zsáknyi polár hulladék, ami nagyobb dolgok töméséhez éppen megfelelt. Már csak a fa rudakat kellett beszerezni, és indulhatott a projekt. Annyira belejöttem, és annyira tetszik a színek számtalan variációja, hogy azóta több is készült :-)







2011. július 7., csütörtök

Gombhoz a kabátot ...

A múltkori filccel bevont csattoknak szükségük volt egy hozzáillő tartóra. De akkor már több funkciót is szerettem volna belesűríteni, hogy a hajgumik, a fésű és papír zsebkendő is elférjen benne. Elkezdtem rajzolgatni, és ez lett belőle. Filcből készült, a virágok közepén nehezék is van, hogy egyenesen álljanak a szalagok. Ma már fel is került a helyére, remélhetőleg ezentúl nem lesz tele az egész szoba szétdobált csattokkal és hajgumikkal :-)

2011. július 5., kedd

Hajcsattok új élete

Mint minden lányos családban, nálunk is csak gyűlnek-gyűlnek azok a csattok, amikről leesett a díszítés és/vagy kopottak.



Nem volt szívem kidobni őket, némi maradék filc anyaggal, szalaggal, gyönggyel újjá varázsoltam őket. Ilyenek lettek:





 És az új tulajdonosok:


2011. július 4., hétfő

Belevágok!

Sok éve ellenálltam a késztetésnek, hogy blogot írjak. Most jött el az ideje, hogy engedjek a külső és belső nyomásnak. Így most belevágok. Lesz, ami lesz. Amit tőlem várhattok: kreatívkodások, kézműveskedések és persze a három gyönyörű kislányom :-)